Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Basiscursus Reanimatie met AED

Geins Geluk, Leren en ontwikkelen, Ontmoeten, Zorg en ondersteuning

Op woensdag 21 september 2022 was het zover. Een medewerker van de leverancier kwam de AED’s plaatsen en daarna in onze lounge uitleg geven ov er het gebruik van de AED’s, We hebben na afloop een hapje en een drankje genomen om de installatie te vieren.

Eerder al hadden wij vragenlijsten aan de bewoners gestuurd om te vragen of zij financieel wilden bijdragen aan de aanschaf en of zij bereid waren om burgerhulpverlener te worden. Via het Rode Kruis hebben 17 bewoners de “Basiscursus Reanimatie met AED” gevolgd.

De docent gebruikte als hulpmiddelen een beamer voor de theorie en AED’s en poppen waarmee de bewoners in groepjes van 2 á 3 konden oefenen. De 17 cursisten hebben de cursus als heel plezierig en
duidelijk ervaren en zijn ook allemaal geslaagd. Zij hebben hun certificaat als pdf-document ontvangen.

Inmiddels hebben de cursisten zich aangemeld als burgerhulpverlener bij de organisatie HartslagNu. Deze is verantwoordelijk voor het waarschuwen van ambulance en burgerhulpverleners. Hierdoor krijgen zij via SMS bericht als er reanimatie in de buurt gewenst is. Onze AED-groep draagt er zorg voor, dat onze hulpverleners tijdig een opfriscursus volgen.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit