Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Achtertuin Kokkebogaard

Eten en drinken, Geins Geluk, Groen en dieren, Natuur, Ontmoeten

Zaterdag 17 September was de opening van “Achtertuin Park Kokkebogaard” gelegen in de Wijk Zuilenstein. Onder grote belangstelling van bewoners, sponsoren en andere genodigden heeft Guido Bamberg dit deel van het park geopend.

De dag begon helaas regenachtig, maar na het doorknippen van het lint begon de zon te schijnen. Er waren hapjes en drankjes in het prieel en er stond een pannenkoekenkraam waar de bewoners kosteloos een heerlijke pannenkoek van Bram konden eten. Verder werden er flesjes water met het logo van ‘Achtertuin Kokkebogaard’ uitgedeeld.

SportID verzorgde deze middag oud Hollandse spelletjes en er werden bloembollen geplant door de aanwezige kinderen onder leiding van Wendy, één van de initiatiefnemers.

Nico en Ruud (de moestuincoördinatoren), vertelden- en gaven advies over de moestuin en de bedoeling hiervan.

De afgelopen jaren heeft park de Kokkebogaard al een aantal upgrades gehad. Zo is er grote speeltuin voor de kinderen, kun je lekker sportief doen op het sportplein en is de dierenweide opgeknapt.

Het idee voor ‘Achtertuin Kokkebogaard’ is ongeveer anderhalf jaar geleden ontstaan vanuit de visie op een positieve gezondheid.

Ook dit deel van het park is vrij toegankelijk en er zijn voorzieningen gerealiseerd voor ouderen en mensen met een beperking, met als doel om meer buitenactiviteiten zoals, (moes)tuinieren, het aanleggen van bloementuinen, bewegen en ontmoeten te creëren in de buurt.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit