Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Aftrap Nationale Sportweek Vreeswijk

Geins Geluk, Ontmoeten, Sport en bewegen

Een zonnig Vreeswijk in beweging!

Dorpshuis Fort Vreeswijk organiseerde vele beweeglijke activiteiten in de week van 21 september tijdens de Nationale Sportweek. Een mengeling van activiteiten die vrijwilligers van het dorpshuis elke week al organiseren en nieuwe. Zo is door Maarten de eerste stap gezet naar een survival run en waren de vele fietsers erg enthousiast over de mooie fietstocht die Koos Hofs had uitgezet.

Ook de kleuters deden super mee. In de peuterspeelzaal werd er gerend, gesprongen en gespeeld. Voor volwassen ouder dan 65 jaar was er ook een aantal aangepaste activiteiten, zodat iedereen op zijn/haar manier mee kon doen.

Kinderen hangen in de touwen
De eerste stap naar een survival run in Nieuwegein is gezet! Deze kinderen hebben in ieder geval al goed geoefend. Maarten heeft ze lekker in de touwen laten hangen en laten rennen en vliegen. Zo leuk om te zien hoe snel de kinderen volleerde survival runners worden!

Fietstocht met een en al historie
Op 26 september, een stralende (na)zomer dag, is een 25-tal fietsers op pad gegaan voor een heerlijke fietstocht. Ze fietsten langs een vele parels van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en langs industrieel erfgoed aan de oevers van de Vaartse Rijn en het Merwedekanaal.

Elk van de deelnemers kreeg een “goody-bag” mee, met in ieder geval een appeltje en een flesje water voor de dorst. En natuurlijk een routekaartje en een fraaie beschrijving, met foto’s, van de diverse routepunten.

Een swingende afsluiting
Wat merkten we met ons allen dat het fijn was om elkaar weer te kunnen ontmoeten! De Vreeswijkse Sport- en Beweegweek sloten we af met Soep&Cultuur tijdens de Burendag. En álles zat ook mee!

Het weer, de fantastische Salsa-band SALERO uit Amsterdam, de heerlijke hapjes uit eigen keuken, de overheerlijke soep en de vrolijke bezoekers. Wat een topdag! Er was dan ook veel om te vieren: de mogelijkheid om weer een Soep&Cultuurmiddag te organiseren, de afsluiting van een succesvolle beweegweek van Vitaal Vreeswijk en het weer mensen kunnen ontmoeten. Er werd dan ook uitbundig gedanst op het plein door goed geoefende salsadansers en goed bedoelende salsadansers.

Wethouder John van Engelen zei het bij de afsluiting van deze beweegweek mooi: De vrijwilligers van Fort Vreeswijk en de werkgroep Vitaal Vreeswijk hebben laten zien dat ze de Vreeswijkers aan het bewegen krijgen! Dat zal vast een mooi vervolg krijgen. We danken Geins Geluk hartelijk voor de financiële bijdrage om deze energieke beweegweek mogelijk te maken.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit