Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Anderhalvemeter bankjes

Creatief, Geins Geluk, Ontmoeten

Het anderhalvemeterbankje komt uit Amsterdam (zie www.anderhalvemeterbank.nl). Daar hadden we het gezien. Het is een initiatief van een groep vrienden. Wat later uitgroeide tot een ‘uit de hand gelopen hobby’.
KOEK vond die bankjes wel leuk voor in Jutphaas/Wijkersloot. Als plek(ken) waar in coronatijd buren (of vrienden) toch met elkaar in contact kunnen komen, een praatje kunnen maken én 1,5m afstand kunnen bewaren.
Betere Buurten omarmde het idee en zorgde voor vier bankjes voor in het Kerkveld-gebied.
Twee daarvan vonden al snel hun veel bezochte vaste plek op Kerkveld, één rolde naar het Wenckebachplantsoen en eentje rolt nog steeds door de wijk als Koffie-met-KOEK-bankje.
Deze anderhalvemeterbankjes werden erg positief ontvangen. Ze brachten een glimlach en positieve reacties teweeg, nodigden uit tot een praatje, riepen nieuwe ideeën op en droegen zo bij aan ontmoeting en verbinding.
Om dit zichtbaar te maken, te versterken en uit te breiden, organiseerde KOEK een 1,5m-bankjes-bijeenkomst. Hier kwamen 16 buurtbewoners op af die allemaal enthousiast waren over de bankjes en er misschien zelf ook wel eentje wilden adopteren. Gevolg was dat er animo was om nóg eens acht anderhalvemeterbankjes een mooie plek in de wijk te bieden. Jutphaas Wonen ondersteunde dit idee, ook financieel. En de rest van het bedrag werd via het Wijknetwerk aangevraagd bij Geins Geluk. En zo geschiedde…

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit