Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Art Journaling

Creatief, Cultuur, Geins Geluk, Leren en ontwikkelen, Ontmoeten

Op 2 juli was de officiële opening van Buurtplein/Gezondheidshuis de Componist. Op 8 juli ben ik met mijn activiteit, Art Journaling, gestart in de creatieve ruimte van dit Buurtplein.

Het gaat om een wekelijkse bijeenkomst op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Deze activiteit heeft wekelijks plaatsgevonden en zal nog doorlopen. Het aantal deelnemers varieert van 3 tot 8, met een gemiddelde van 5 deelnemers met een leeftijd van 24 tot 80 jaar. Deelnemers komen via mijn eigen netwerk en sociale media, via de folder in de wachtruimte bij de huisarts, door een bezoek van de taalgroep van de Bibliotheek, via een algemeen bezoek aan het buurtplein via de buurtverbinder van Movactor.  Een vast aantal komt elke week. Soms zijn er mensen die komen ontdekken of het een activiteit is die bij ze past. Als dat niet zo is komen ze slechts eenmalig.

Het contact tussen de vaste bezoekers is goed. Op het moment dat ik in september op vakantie ging, besloot de groep ook bij elkaar te komen zonder mijn aanwezigheid! Het belang van het werken in een Art Journal en het bij elkaar kunnen zijn is dus groot.

Van de bijdrage van Geins Geluk is basismateriaal gekocht om te kunnen werken in een Art Journal. Mensen die voor de eerste keer komen, kunnen op die manier toch starten en uit proberen of het werken in een creatief beeldboek bij ze past. Zelf bracht ik nog mee: een flinke bak met plaatjes en teksten die ik in de loop van de jaren verzameld heb en waterbakken/poetslappen. Inmiddels heeft het materiaal een vaste plek gekregen in een kast van het Buurtplein. Daarnaast schreef ik een mini handleiding voor starters en een flyer voor deelnemers en verwijzers.

Deelnemers die vaker komen nemen een eigen Art Journal mee en materiaal waar ze mee werken. Deelnemers zoeken naar een eigen manier van werken. Sommigen tekenen en schilderen veelal, anderen maken meer collagewerken in hun boek. Deelnemers kunnen altijd vragen of ik mee wil denken over andere/nieuwe technieken en suggesties voor de invulling.

Concluderend: Art Journaling is een activiteit die in een behoefte voldoet. Mensen uiten zich op creatieve wijze , doen aan zelfonderzoek en maken tevens contact met elkaar. Gezelligheid en verbinding is een mooi bijproduct van het samen creatief bezig zijn.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit