Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Boomkunstwerk Ringmus

Geins Geluk, Groen en dieren, Kunst en cultuur

Eén van de twee bomen die gekapt moest worden wegens worteldruk werd “behouden” doordat we daar een boomkunstwerk van hebben laten maken van een Ringmus. Op 30 januari heeft Dave Hamsworth van Treeworks het boomkunstwerk gerealiseerd. Op 23 februari zou het kunstwerk feestelijk onthuld worden onder het genot van een hapje en een drankje. Alle straatgenoten waren hiervoor uitgenodigd en op een enkeling na zou ook iedereen aanwezig zijn. Helaas woedde die dag een enorme storm met veel regen over ons land en hebben besloten het evenement te verplaatsen omdat het anders niet tot zijn recht zou komen.

We planden een nieuwe datum voor een paar weken verderop, maar helaas hebben we ook die bijeenkomst in verband met Corona afgeblazen. Tot dat moment was het kunstwerk bedekt, maar we hebben de ringmus onthuld waar een buurvrouw een filmpje van gemaakt heeft (en een buurman van achter glas wat foto’s) en die beelden hebben we in onze Ringmus-whatsappgroep gedeeld.

De boodschappen voor het hapje en drankje waren al gehaald en zullen bewaard blijven. Er komt uiteindelijk een moment dat we toch, onder welke voorwaarden dan ook, met z’n allen even bij het kunstwerk stil kunnen staan en het glas kunnen heffen.

Het kunstwerk trekt veel bekijks en verbindt mensen, precies zoals gehoopt. Er ontstaan vele kleine korte praatjes van wandelaars die langslopen en hun waardering uitspreken over het opfleuren van de buurt en het talent van de kunstenaar. Het is de trots van de straat geworden!

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit