Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Buiten en tuinspel Forteiland Bij de Fortwachter Fort Jutphaas

Creatief, Geins Geluk, Leren en ontwikkelen, Muziek en dans, Natuur, Ontmoeten, Sport en bewegen

In de zomer van 2023 zijn er op Fort Jutphaas 12 buitenspeeldagen georganiseerd, voor jong én oud! Het initiatief hiervoor kwam vanuit bewoners van Rijnhuizen en is opgezet door Wijkplatform Rijnhuizen: uiteraard waren ook sportievelingen uit de omliggende wijken (Jutphaas, Huis de Geer, Zuilenstein, Wijkersloot en Batau) van harte welkom. De organisatie is opgepakt vanuit Bij de Fortwachter, die voor de allerleukste sport- en spelbegeleiders die je je maar kunt wensen heeft gezorgd: Roos en Kian! Samen hebben zij het voor elkaar gekregen dat iedereen die op de buitenspeeldagen aanwezig was, naar hartelust heeft geraust, gerend en gesport op het fijne, groene Forteiland. Er was dan ook voor ieder wat wils te doen: van estafette tot boogschieten, van tikkertje tot tennis, en van voetballen tot watergevechten. Ook zijn er 3 XXL sportdagen georganiseerd, waarbij het mogelijk was om verschillende clinics te volgen bij de nabijgelegen sportverenigingen!

We zijn heel blij dat MOvactor ons van kennis en kunde heeft voorzien, en SportID veel bijzondere spelmaterialen heeft uitgeleend, waaronder een megatof reuzen-dartbord, vrolijke zitzakken, superveel watermateriaal toen het warm was, en tassen vol hoepels, pittenzakjes en ballen. En bovenal zijn we heel trots dat er zo veel ouders, kinderen en buurtgenoten samen zijn komen buitenspelen, op deze dagen.

Dankzij de bijdrage van Geins Geluk hebben we ook een mooie basisvoorraad spelmaterialen zelf kunnen aanschaffen zoals pionnen, lintjes en badmintonrackets – zodat we nog véél vaker dit soort buitenspeeldagen kunnen organiseren voor de buurt. We hopen dan ook dat dit initiatief in 2024 een vervolg krijgt, zodat zoveel mogelijk bewoners kunnen genieten van de prachtige natuur in Noord-Nieuwegein.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit