Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Buurtkamer Jut&Zo

Creatief, Geins Geluk, Ontmoeten

Bij Jut & Zo ontmoet je je buren, drink je een bakkie, voer je een goed gesprek, kun je meedoen aan een activiteit of organiseer je er misschien zelf wel een. Er worden verschillende initiatieven uitgevoerd, door en samen met wijkbewoners.

Al snel na de officiële opening stak ook nog COVID-19 de kop op. Net toen alles op de rit stond, moest Jut & Zo de deuren sluiten. Toen tegen de zomer bleek dat de deuren weer open mochten moest alles Corona-proof gemaakt worden. Er werd een protocol geschreven, vrijwilligers werden uitgebreid voorgelicht, er kwamen bezoekerslijsten.

Er werden bijdrages toegezegd door Architectenbureau Cor & Partners BV en het Wijknetwerk. Daarmee was echter nog niet alles gedekt. Ondertussen was ook de wens ontstaan om van Jut & Zo een stichting te maken. Dit zou de mogelijkheden kunnen vergroten voor de toekomst. Daarom is Geins Geluk benaderd en dankzij dit geweldige initiatief, kreeg het bewonersinitiatief een zetje de goede richting in. Het bewonersinitiatief was superblij met de toekenning van een bijdrage. Zo kon Jut & Zo haar deuren openen zodra de regels omtrent COVID-19 versoepelden.

Op de dag van de opening was merkbaar dat de behoefte groot was om elkaar te kunnen ontmoeten. Wel wat onwennig, maar daar waren de vrijwilligers voor om dit in goede banen te leiden. Bezoekers waren enthousiast, de sfeer was fantastisch en iedereen keek uit naar de start van alle activiteiten. En dat zijn er een boel, Schilderen bij Jut, Gezellig bij Jut, Hobbyclub bij Jut, Speksteen bewerken bij Jut, Kleuren bij Jut, om er maar een paar te noemen.

 

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit