Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Creatief op advies

Creatief, Geins Geluk, Kunst en cultuur, Ontmoeten

Schilderen en exposeren, zoveel mogelijk genieten.’ Dat stond op het recept dat Monique Willemse enkele jaren geleden van haar huisarts kreeg toen zij even niet kon werken. Het maakte zoveel indruk op haar dat zij het initiatief genomen heeft om dat voor iedereen mogelijk te maken. Nu organiseert Monique op het buurtplein in Gezondheidscentrum de Componist de activiteit ‘creatief schilderen op advies’.

Over de schilderactiviteit die Monique in De Componist organiseert zegt ze: “Ik ben geen therapeut. Niets moet, alles mag. Ik geef geen les, wel wat handvatten of techniekjes. Maar voor de rest gaat iemand lekker zijn gang. Mensen komen één of twee keer, het is geen schilderclub. Het gaat er ook niet om wat je schildert: ontspannen en creatief bezig zijn, dat staat voorop.” Het feit dat een huisarts of fysiotherapeut iemand adviseert om een keer mee te doen, kan een extra aanzet zijn, menen Monique en Gea. Ook mensen zónder recept of mensen met een andere huisartsenpraktijk kunnen zich overigens aanmelden.

Meedoen aan ‘creatief schilderen op advies’? Dat kan op afspraak. De activiteit is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in Gezondheidscentrum de Componist aan de Diepenbrocklaan 1-1. Deelname is mogelijk voor alle inwoners van Nieuwegein, een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. Al het benodigde materiaal is aanwezig. De kosten voor deelname zijn 7,50 euro. Aanmelden kan via kunstverbindtons@gmail.com of via telefoonnummer 030 – 4420003

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit