Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

De Wereldkeuken

Eten en drinken, Geins Geluk, Ontmoeten

Datum: september 2018 – juni 2019
Locatie: Fort Vreeswijk

Omschrijving: In Dorpshuis Fort Vreeswijk is de Wereldkeuken georganiseerd: ‘Koken met jongeren in de Wereldkeuken’ een activiteit voor tieners van 10 tot 14 jaar. In 3 rondes van iedere keer 5 workshops hebben jongeren van internationale gastkoks gerechten uit verschillende landen leren koken. In het seizoen 2018-2019 heeft de keuken uit Suriname, Koerdistan, Hongarije, Polen, Marokko, Antillen, Vietnam, Syrië, Indonesië, Israël en Ukraïne de revue gepasseerd.

In de kookworkshop stond iedere week een ander land centraal. Kinderen leerden koken onder leiding van gastkoks uit de buurt. Zij leerden de kinderen de lekkerste gerechten uit hun land te maken. De kinderen kookten voor zichzelf en als afsluiting werden ouders, vrienden en andere belangrijke mensen uitgenodigd om mee te eten.
De activiteit werd georganiseerd door een aantal vrijwilligers uit de buurt, de gastkoks leveren een vrijwillige bijdrage.

De Wereldkeuken was een groot succes. Het doel om  meer jongeren en meer mensen met ‘een niet-vreeswijkse achtergrond’ te  betrekken bij het Dorpshuis is geslaagd. Via de Wereldkeuken zijn een paar gast-koks doorgestroomd en zijn nu vrijwilliger bij andere activiteiten. Iedereen die meewerkte of die deelnam, heeft veel plezier aan deze activiteit beleefd.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit