Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Heavy

Cultuur, Geins Geluk, Kunst en cultuur, Muziek en dans, Ontmoeten

Op zaterdagavond 3 juni 2023 vond in Cultuurcentrum de Partner de eerste Nieuwegein HEAVY plaats. Nieuwegein HEAVY is een nieuw initiatief waarbij muziekgenres die momenteel in Nieuwegein nauwelijks wordt uitgevoerd, podium krijgt. De activiteit bestaat uit een bandavond, waarbij 4 bands optreden. Het werd een ontzettend gezellige en inclusieve avond, onder meer omdat er een diversiteit aan leeftijden was en omdat er rolstoelbezoekers kwamen.

Nieuwegeinse inwoners en belangstellenden uit onze regio, misschien zelfs de Randstad, konden met deze optredens een bijzondere culturele ervaring beleven. Dit komt omdat voor deze muziekstijlen (bijvoorbeeld Metal, Hardcore Punk) weinig aandacht is, ondanks de liefhebbers van de HEAVY stijlen die deze bandavond worden gespeeld. Primair uiteraard voor inwoners van Nieuwegein, met name voor de twintigers in onze stad en omgeving is dit aanbod aantrekkelijk, al zijn er ook 50+ers die van HEAVY houden. En jongeren. De stijl van HEAVY spreekt geen grote aantallen mensen aan, maar wel binnen een ruime leeftijdsmarge.

Na een enthousiaste opzet en reclame ronde mocht het resultaat er dik wezen. Nieuwegein HEAVY was een succes en smaakt naar meer. Vanuit het hele land en zelfs buurland België kwam er publiek opdagen. Ook kwamen er bezoekers uit Groningen. Een jongen, enthousiast maar met een krap budget, was vanuit Gouda op de fiets gekomen. Jong en oud, man, vrouw en fluid kwam samen. Meerdere mensen hadden zelfs hun (kleine) kinderen meegenomen, die warm onthaald werden door de meest extravagante figuren en zodoende zelfs hun eerste rondjes moshpit en crowdsurfen in een veilige omgeving konden ervaren.

Er was de hele avond beweging in het publiek, mensen pasten op elkaar. Zelfs als het er “HEAVY” aan toe ging. Vanuit artiest en publiek was er veel enthousiasme dat er eindelijk weer HEAVY in omgeving te vinden was. Juist omdat deze muziekstijllen weinig aan bod komen. Een goed gedeelte van het publiek was afkomstig uit Nieuwegein. Denk aan een aantal markante koppen die je bijvoorbeeld op Geinbeat tegen kon komen. Interessant om te zien was dat hier ook een nieuwe, jongere generatie van o.a. Heavy liefhebbers te vinden was en dit dus voor een aantal hun eerste, lokale live muziek ervaring is. Respect, saamhorigheid en plezier voerde de boventoon Bands waren enthousiast over opkomst, sfeer, ruimte van het podium en hospitality van locatie de Partner.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit