Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Midzomeravond in Huis de Geer

Eten en drinken, Geins Geluk, Muziek en dans, Ontmoeten

Tijdens de Midwinterlichtavond kwam de wens naar voren dat buurtbewoners uit Huis de Geer het ook leuk zouden als er een activiteit georganiseerd zou worden in de zomermaanden.

Joke, Anna-Lise, Inge, Gerda en Carla hebben hier gehoor aan gegeven en dit resulteerde op zondag 24 juni in een gezellige Midzomeravond met een buurtbarbecue, een springkussen en spelletjes voor de kinderen. Het mega schaakbord was met name bij jongvolwassen buurtbewoners een succes. Gelegenheidsmuzikanten John en Lourens waren er ook nu weer bij en verzorgden, tussen de bedrijven door, mini-workshops Djembé voor jong en oud. Hier was veel animo voor.

Buurtbewoner Rob was op het idee gekomen om een lam aan het spit te roosteren, die hij bij de halalslager had gehaald, zodat ook moslim buurtbewoners van Huis de Geer mee konden doen. Al snel startte de eerste buurtgesprekken rondom de barbecues. Sommige gesprekken gingen van ‘Goh, wat heb jou een tijd niet gezien!’ tot ‘Waar woon jij dan precies?’.

Er werden kaartjes uitgedeeld waar een ieder zijn of haar ‘tip’ of ‘top’ voor de wijk op kon schrijven. Deze kaartjes werden op in het aanwezige zomerboeket gehangen, waardoor het een nóg fraaier boeket werd en waaruit ideeën zijn gekomen voor volgende initiatieven.

Het bleef lang gezellig op het grasveld langs de Dr. Schaepman- en de Dr. Poelsstraat.
De organisatoren werden bedankt door de aanwezige buurtbewoners met een applaus en de woorden: ‘Dit is voor herhaling vatbaar’ of ‘Ik hoop dat we dit erin houden’.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit