Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Nationale Sportweek Dorpshuis Vreeswijk

Creatief, Geins Geluk, Leren en ontwikkelen, Ontmoeten, Sport en bewegen

In 2022 nam Fort Vreeswijk voor de tweede keer deel aan de Nationale Sportweek 2022. Vrijwilligers van platform Vitaal Vreeswijk hadden in overleg met SportID een programma opgezet. In overleg met andere vrijwilligers van Fort Vreeswijk is gekozen om de week een Sport- en Beweegweek te noemen. We wilden namelijk een programma bieden voor diverse doelgroepen. Het doel van Vitaal Vreeswijk is zoveel mogelijk inwoners van Nieuwegein Zuid aan het bewegen krijgen. Door een combinatie van bestaande en nieuwe activiteiten, was een uitgebreid programma opgesteld.

We kijken terug op een superleuke Sport- en Beweegweek. In september organiseerden we vele beweegactiviteiten op Fort Vreeswijk. We begonnen de week met een pubquiz met maar liefst 156 vragen over gezondheid, sport en voeding. 5 teams deden vol enthousiasme mee. Door de gestelde vragen, kregen de deelnemers een mooi inkijkje in wat een gezonde en vitale leefstijl inhoudt. Dus ook nog leerzaam!

Helaas was de zondag erg regenachtig en konden de fietstochten niet doorgaan. Wel waren er twee bikkels die in de regen de wandeltocht van 10 kilometer gingen doen.

Dit jaar hadden we speciaal voor de jeugd van 12, 13 en 14 jaar een poolcafé georganiseerd. De kinderen wisten al snel hun weg te vinden naar de pooltafel en tafelvoetbal. Ook hadden ze veel plezier met de silent disco. Met koptelefoons op swingend poolen en tafelvoetbal spelen was een tof gezicht! Later op de avond gingen 18+ helemaal los op hun eigen gekozen muziek. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Leuk om te vermelden is dat we, mede door de opgedane contacten met ouders, met Movactor in contact zijn over het structureel aanbieden van activiteiten voor jongeren.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit