Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Nieuwegein opvrolijken

Geins Geluk, Groen en dieren, Zorg en ondersteuning

Kort na het bericht dat de verpleegtehuizen door Corona werden gesloten kwam De Ruilfabriek in actie! Wat verschrikkelijk voor de inwoners van Nieuwegein. Omdat De Ruilfabriek in nauw contact is met Sarah Dikker (oa bekend van koffietijd) en zij in het programma zat van Flowers For Oxygen zijn wij in actie gekomen.

21 maart werd een dag om nooit meer te vergeten. Na een dag voorbereiding voor het aanbrengen van kaartjes om 2000 planten zijn wij deze plantjes samen met wethouder Jan Kuiper gaan rondbrengen.

Ook andere organisaties, als de algemene hulpdienst,  hebben de planten onderweg opgevangen om weer rond te brengen. Er werd niet alleen een bezoek gebracht aan het Geinse hof en andere verpleegtehuizen maar ook aanleunwoningen, instellingen voor mensen met een kwetsbaarheid maar ook bijv de gastgezinnen kregen allemaal een prachtige plant. De brandweer ambulancedienst en de politie werden niet vergeten.

CityPlaza heeft de ruimte ter beschikking gesteld waar de planten werden ontvangen en verwerkt. WDM autoverhuur heeft een tweede bus ter beschikking gesteld en boeketten.nl heeft de ringen geleverd waarmee de kaarten zijn vastgemaakt aan de planten.

Vele handkusjes en zwaaigroetjes en ontroerde gezichten hebben deze dag net even wat mooier gemaakt voor vele inwoners. Ook na de planten verdeeld te hebben, hebben wij over de dagen erna nog planten die over waren weggebracht langs locaties. Bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt namens al deze mensen.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit