Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Plantenbak Anemoonstraat

Groen en dieren, Natuur, Ontmoeten

Het ontstaan van het idee plantenbakken: Het pleintje tussen de Anemoonstraat en de Irisstraat is al tijden verwaarloosd. Tevens had de gemeente de speeltoestellen al weggehaald en hierdoor was er ruimte, die wij als bewoners niet mooi vonden en zo werd het idee geboren voor de bakken. 

Een bewoner van de Irisstraat begon op eigen initiatief met het opruimen van het pleintje en werd door loop van tijd geholpen door diverse buurt bewoners. Deze deden o.a. onkruid verwijderen, iets wat regelmatig moet gebeuren om het pleintje toon- en leefbaar te houden. 

Door deze werkzaamheden ontstond het idee voor de plantenbakken en de uitwerking werd opgepakt in samenwerking met Wijkplatform HZL. Bewoners, gezamenlijk met Cobie Smith van het wijkplatform en Kees de Bruin van de gemeente Nieuwegein hebben de plannen bekeken en geëvalueerd. 

Onze plannen werden goed gekeurd door de gemeente, en wij konden dit samen laten vallen met de Burendag op 25 sept. Wij hebben de benodigdheden gezocht en besteld en zijn op 24 sept 2021 begonnen met de voorbereidingen van de bakken.  

Op 25 sept ‘s morgens om 10.00 uur gingen wij van start, de koffie/thee en wat lekkers stonden al klaar. Diverse bewoners ( ongeveer 33 pers) hebben mee geholpen met de aarde en planten er in te doen en met elkaar kennis te maken. Het was lekker weer en super gezellig zo samen te praten en kennis te maken ook met nieuwe buren. De bewoners zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de bakken en kijken er naar uit om nog lang van dit buurtinitiatief te genieten. 

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit