Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Reunie Synopsis

Geins Geluk, Muziek en dans, Ontmoeten

De aanleiding: zo’n 30 jaar geleden sloot Jongerencentrum Synopsis haar deuren. Na een bruisend bestaan van ruim 10 jaar op het Fort in Vreeswijk had de tijd ons ingehaald en bleek het runnen van een jongerencentrum om diverse reden niet meer rendabel. In de jaren erna kwamen veel bezoekers en oud-medewerkers elkaar vaak tegen en werd er telkens gesproken over hoe jammer het was, hoe leuk het was en meer van dat soort sentimentele praat. Opmerkingen over een reünie, maar wie pakt dat op? veel, te veel werk in ieders drukke bestaan..

Uiteindelijk pakten een aantal oud-bestuurders- en werkgroep leden de uitdaging op en besloten om een reünie te organiseren voor oudbezoekers van Synopsis. Het liefst in het oude gebouw dat inmiddels een geheel andere bestemming heeft gekregen.

Zo kwam het dat op de gekozen datum 15 februari 2020 na een lange voorbereiding zo’n 145 bezoekers de weg wisten te vinden naar hun oude uitgaansgelegenheid.

Genoeg tijd om bij te kletsen met oudbezoekers, je te verbazen over de veranderingen door de jaren, te genieten van een hapje en drankje en alle mooie foto’s die verzameld waren en ingelijst te bewonderen waren van alle activiteiten die destijds georganiseerd zijn. Dit alles onder begeleiding van een aantal oud DJ’s die op Synopsiaanse wijze de verzoeknummers van bezoekers op vinyl draaiden en de dansvloer weer ouderwets vol wisten te krijgen.

Voor ons als organisatie was het een bijzonder geslaagde avond. Gezien de enthousiaste reacties van de bezoekers op de avond zelf en achteraf door de vele reacties via de sociale media was het een topavond voor iedereen.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit