Logo Nieuwegein Geins Geluk is een onderdeel van de gemeente Nieuwegein

Zomer op het Fort

Cultuur, Eten en drinken, Geins Geluk, Kunst en cultuur, Muziek en dans, Ontmoeten

Donderdag 25 juni maakte het kabinet in een persconferentie duidelijk wat de richtlijnen zouden worden voor evenementen, nadat deze maandenlang totaal onmogelijk waren. Zondag 28 juni liepen Riny Kooijman (Geinbeat) en Martin Koot (AkoestiCafé) over Fort Jutphaas om samen te filosoferen of het dan toch zou kunnen… een heus festival, volledig coronaveilig.

We creëerden een totaal nieuw concept waarin de complexiteit van het beheersen van corona-besmettingsrisico’s uitgangspunt was. Tegelijk moest het verrassend zijn, een ontspannen sfeer hebben en aantrekkelijk zijn voor een breed publiek. Een publiek dat nog niet wist van het bestaan van het festival. We verzamelden een ploeg mensen om het voor elkaar te krijgen. Wat ons opviel was dat ons enthousiasme zowat overtroffen werd door dat van de rest van de ploeg! Eindelijk, na al die grauwe maanden, met goeie mensen kunnen samenwerken om iets vernieuwends neer te zetten.

Uiteindelijk stond er het eerste en vooralsnog enige complete festival in Nederland in coronatijd. Geen zwaktebod of slap aftreksel, maar een uniek en krachtig evenement, bovendien coronaveilig. Acht podia, waarvan zeven met geluidsinstallatie en professioneel geluidstechnicus. Bij zes van de podia een bar met koelkast, overkapt met tentdoek. Totaal tweeënzeventig optredens van elk dertig minuten, verzorgd door zeventien muzikale gezelschappen en theatermakers. Vijfhonderdveertig bezoekers verdeeld in achttien groepen van dertig personen, die onder begeleiding van twee gidsen van de organisatie drie uur lang over het prachtige, subtiel gedecoreerde terrein reizen om vier optredens bij te wonen, zonder daarbij onderweg andere groepen tegen te komen. Zestig vrijwilligers om dit alles op rolletjes te laten verlopen. En oneindig veel positieve energie.

Kort en krachtig: het was een geweldige dag. Alles liep op rolletjes. De vele uren denkwerk en andere voorbereidingen vooraf betaalde zich uit in een perfect verlopend festival. Met blije bezoekers, een goede sfeer, prachtige optredens, een goed functionerend team en met louter lovende woorden van letterlijk alle artiesten.

Ook een goed idee

Kijk dan hier voor een stappenplan!

Uw activiteit ook op deze site?

Ontvangt u geen Geins Geluk bijdrage maar wilt u wel uw maatschappelijke activiteit op deze website hebben?
Vul dan onderstaand formulier in. Wij zetten dan na contact, de initiatieven op de website.

Formulier verzoek tot plaatsen activiteit